Het is tijd als

Het is tijd om een afspraak te maken
als je merkt dat je ondanks al je inspanningen om gezond te leven, niet het gevoel hebt dat dit werkt om je goed te voelen.

Ieder lichaam heeft onderhoud nodig 
en als je weet hoe ingenieus ons lijf werkt is het verbazingwekkend hoe weinig ons lichaam eigenlijk vraagt aan onderhoud. Wat eten, liefst gezond, bewegen, liefst regelmatig, voldoende rust en we komen al een heel eind.

We zijn uitgerust met een systeem dat we in de homeopathie de Dynamis noemen. 
een dynamische levenskracht. Deze stuurt ons op alle vlakken bij om binnen wat mogelijk is zo goed mogelijk te functioneren. Het kan dus zo zijn dat wij een klacht als vervelend ervaren, bijvoorbeeld moeheid, terwijl het om te blijven functioneren noodzakelijk is een stapje terug te doen.

Het is ook niet altijd makkelijk om zelf inzicht te krijgen in onze processen.

De eerste stap is het besluit nemen dat je tijd maakt voor jezelf. Bereid zijn de verbinding te maken met wat er mogelijk bijdraagt aan de verstoring in gezond functioneren. Met andere woorden, wat staat jou in de weg?

De tweede stap is dat je jezelf de tijd en dus ook de kans geeft om te herstellen. De duur en de aard van een klacht bepalen dit. Acute klachten zijn vaak snel te verhelpen, voor chronische klachten is meer tijd nodig.

De derde stap is dat je voelt of er iets veranderd en waar deze verandering je naartoe leidt. Vaak zit er een gelaagdheid in ons klachtenpatroon en deze lagen hebben zich gedurende je leven opgebouwd. Bij een goede behandeling zullen deze lagen in omgekeerde volgorde verdwijnen. Ook hier is tijd een belangrijke factor, patronen die jarenlang bestaan geeft ons systeem niet zo maar op. Ze hebben een functie of functie gehad, en pas als je er klaar voor bent zal je een oud patroon los kunnen laten.

Tijdens de consulten bekijken we in welke stap bijsturing nodig is, en of je lijf gaat in de richting van herstel en gezondheid.

Reacties zijn gesloten.